Objavljeno dne: 06.11.2017

EM MED

EM MED – Moč medu z efektivnimi mikroorganizmi je točno to. Je slovenski proizvod in je pripravljen iz medu, ki ga fermentirajo efektivni mikroorganizmi in pripravijo iz njega odlično pijačo, ki jo je najbolje, tako kot vse dobre stvari, uživati vsak dan po malem.


EM MED, vsak dan po malem, za velik efekt.

EM Med je pijača katere bistvo sta med in efektivni mikroorganizmi in je edinstven proizvod in plod domačega znanja in razvoja. Združuje moč medu z učinki  efektivnih mikroorganizmov in je kot taka edinstvena kombinacija. Že med sam je vrhunski dar narave,  efektivni mikroorganizmi pa iz njega naredijo odlično pijačo. Ne vsebuje glutena in gensko spremenjenih mikroorganizmov.
Koncept efektivnih mikroorganizmov je pred pribl. 30 leti razvil  japonski prof Dr. Teruo Higa. Bistvo je edinstvena združba mlečnokislinskih bakterij, kvasovk in rdečih fotosintetskih bakterij.  Hrana in pijače s številno združbo živih mikrobov  so prisotne že dolgo in znane po svojih blagodejnih učinkih za zdravje. Tako so poznani že stoletja probiotiki npr. kefir, kombuča, kislo mleko, kimči, jogurt, kislo zelje in zelnica. Uporabljeni so v ljudskem zdravilstvu in učinke jim potrjuje tudi znanost.
Bakterije niso naš sovražnik ampak so temelj življenja na zemlji in zdrave mikrobne združbe so bistvene za normalno delovanje tako ekosistemov kot živih bitij – tudi nas. Samo v našem črevesju živi 10x več bakterij po številu kot je naših lastnih celic. Že to nam lahko pove da imajo veliko vlogo pri našem zdravju in znanstvene raziskave kažejo, da imajo vlogo tako pri prehranskih boleznih, kot pri raku, srčno-žilnih obolenjih in celo pri našem psihičnem stanju. Zato je ključno, da ohranjamo naše črevesje zdravo.
Uporabniki prehranskih izdelkov z efektivnimi mikroorganizmi poročajo o koristih pri stanjih kot so predvsem težave s prebavo sindrom razdražljivega črevesja, navadnega prehlada, zadaha iz ust in želodca, blata neprijetnih vonjav in težav s kandido.

EM MED je na voljo v trgovini Biobrazda.