Suliflor substrat za trato

Fine strukture – 2 krat presejan ne vsebuje več dolgih vlaken pH med 6,0 in 7,0.

Vsebuje: štarter gnojilo in apnenec, močilo - sredstvo ki omogoča izboljšan prodor vode do koren in pesek.

Priporočila:
Substrat je primeren za nove trate in obnovo, dosejevanje ali popravila golih površin.

1. Korak
Pripravite površino za sejanje – po potrebi razplevelite površino, prezračite, kultivirajte, pograbite ipd. Pognojite s počasi sproščujočim gnojilom za trato. Posejte travno mešanico. Semena in zemlja morajo biti v dobrem kontaktu, najbolje je če se jih povalja. Če so semena izpostavljena, ni narobe.

2. Korak
Prekrijte semena s 5-7 mm SULIFLOR substrata za trato. Ta bo deloval kot zaščitni sloj in obenem kot zastirka. Pomembno je prekriti tako, da niso vidna ne semena ne zemlja pod njimi. Zastirka je pomembna tudi zato, da zemlja zadrži vlago.

3. Korak
Zalivajte vsakodnevno dokler semena ne vzklijejo cca. 2 tedna.

Dodajanje kot vrhnji sloj.

Najboljši način za ohranjevanje zdrave in vitalne trate. Če dodate substrat čez vašo obstoječo trato, izboljšujete njeno splošno kondicijo. Z razkrajanjem organske mase v vrhnjem sloju, razpadle snovi izboljšujejo odpornost proti suši in zmanjšujejo potrebo po dodajanju gnojil.

Navodilo: Pokosite in pospravite trato, prezračite trato z grabljenjem in odstranite odmrlo travo. Nanesite Suliflor substrat za trato v debelini 5-10 mm.

Sestava:  

Šotni mah, šota, apnenec, pesek, močilo, mineralno gnojilo N:P2O5:K2O – 14:16:18 z elementi v sledeh.
Pakiranje: 70l

Profesionalni substrat suliflor SF2

Sestavljen je iz izbranih vrst šot, je brez semen plevela, brez bolezenskih klic in nečistoč. Stopnja humifikacije proizvoda je H3-H6 struktura pa srednje groba. Dodani sta kalcitna in dolomitna moka, ki popravita pH substrata in zalagata rastline s kalcijem in magnezijem.

Substrat je dodatno obogaten s kompleksnim mineralnim gnojilom N-P2O5-K2O v razmerju 14:16:18, vsebuje ga 1,5 kg/m3. Dodani so tudi nujno potrebni elementi v sledovih. Substratu je dodano močilo: FIBA ZORB, ki omogoča hitro močenje in izboljšuje drenažo in izboljšuje izkoristek hranil.

Sestava: Šota, mineralno gnojilo, kalcitna moka, dolomitna moka, elementi v sledeh

Pakiranje: 70l

Suliflor Bio - univerzalni substrat

Edini vir hranil v ekoloških substratih so naravni in ekološki materiali odobreni za ekološko vrtnarjenje po regulativi EC Št. 889/2008. Substrat Suliflor BIO je namenjen širokemu spektru zelenjave, lončnic, čebulnic. Porozna struktura in bogata hranilna vrednost je nujna za okrasne rastline in zelenjavo.

Dodano ekološko gnojilo s podaljšanim sproščanjem (60-80 dni) izboljšuje nastanek korenin, nastanek plodov in vrača mikrobiološko aktivnost tlom. Šota dodatno zrači tla in je brez semen plevela, bolezenskih klic in nečistoč.

Naravni apnenec, zagotavlja kalcij in magnezij rastlinam in uravnava pH tal. Substrati nimajo škodljivega učinka na ljudi, živali in okolje, če so uporabljeni v skladu z navodili.

Sestava: Šota (stopnja humifikacije H5-H8), organsko gnojilo, apnenec

Pakiranje: 70l

Suliflor SF0

Ph bazična šota pH 5,5-6,5. Večina rastlin zahteva pH vrednosti med 5,0 in 6,5. Temna šota, brez plevela, bolezni in nečistoč, različnih stopenj humifikacije H3 – H6.

Osnovni dodatkikalcitni in dolomitni apnenec. Šota uravnava pH in omogoča lažje črpanje hranili Ca + Mg. Ne vsebuje gnojil. 

Bazična šota je zelo primerna:

  • za osnovo pri mešanju substratov
  • kot polnilo za visoke grede

Pakiranje: 70l

Bela šota (večje pakiranje)

Je odličen, naraven material, ki se ga uporablja v vrtnarstvu, sadjarstvu in cvetličarstvu. Zaradi visoke vsebnosti organske mase, visoke kapacitete shranjevanja vlage in stabilne strukture, zemljo rahlja in uravnava kislost pH zemlje.              

RAZGRADNJA                                        H2-H6

PH VREDNOST                                        3,5-4.5

Šota ne vsebuje :

  • dodatkov
  • semen plevelov 
  • nematod
  • bolezenskih klic.

Pakiranje: 150l

Stopite v stik z nami

Stopite v stik
Obiščite našo trgovino in semenarno

V domačem okolju pod svetim Lovrencem v Dragomerju se že od leta 1992 nahaja trgovina in semenarna Biobrazda.

Obiščite nas
Oglejte si prodajna mesta po vsej Sloveniji

Poiščite proizvode Biobrazda čim bližje vašega doma in tako podprite malega trgovca.

Preveri več
Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh