Samooskrba se prične že z vzgojo lastnih sadik


Pomlad nam bo kmalu potrkala na vrata in že bo tu nova sezona vrtičkanja in samooskrbe.
Še pred tem pa bo potrebno zavihati rokave in narediti skrben načrt, da bo v prihajajočih mesecih delo na vrtu tekoče potekalo.

Zimska priprava sadik 

Preizkusite se v vzgoji lastnih sadik, saj je le ta izredno preprosta, hkrati pa je to najboljši način, da postanete neodvisni od ponudbe sadik na trgu, ki ne izpolnijo vaših pričakovanj.
Če boste sami vzgojili sadike, boste natančno vedeli, kaj vam bo zraslo v vrtu.

Sredi meseca februarja je že primeren čas, da pričnete s setvijo paprik, feferonov, melancanov, jagod in zélene, medtem ko je sredina meseca marca primerna za setev paradižnika, itd.

Če nimate kalilnika ali rastlinjaka, lahko sadike postavite na okenske police v stanovanju ali hiši (kljub ogrevanju). Za setev potrebujete le dobro kompostno mešanico, posodice in željena semena.

Za več vrtnarskih idej, smo vam omogočili vpogled v e-revijo BIOBRAZDA - za ekološko vrtnarjenje in domačo samooskrbo, kjer boste lahko kar iz domačega naslonjača našli obilo še vedno aktualnih preverjenih nasvetov.


NASVET iz Biobrazde:

Kompostna mešanica Biobrazda ima dovolj hranil za prvo stopnjo rasti (vzklitev) in je dovoljena za uporabo v ekološki pridelavi.
V nadaljevanju lahko mešanico še dodatno obogatimo z uporabo vermikomposta, preden se lotimo pikiranja. S tem vnesemo dovolj hranil za nadaljno rast in razvoj rastlin.


Vrtnarjenje v visokih gredah

Visoko gredo lahko postavite na vrtu ali terasi. Le ta pa lahko služi pridelovanju tako vrtnin kot tudi dišavnic in začimb. Zadnja leta je vrtnarjenje v visokih gredah postalo pravi hit. Omogoča nam dvignjeno delovno površino in prihrani marsikatero bolečino v vratu / hrbtu, saj ni več težav s sklanjanjem in prepogibanjem.

Sistem COMBOX je trajen, saj je narejen iz reciklirane plastike. COMBOX sestavni deli so dno, pokrov in stranica. Sestavljamo jih v poljubno obliko kot legokocke.
Tako si lahko sestavimo visoko gredo, naslednje leto pa preoblikujemo v kompostnik.

Za več vrtnarskih idej, smo vam omogočili vpogled v e-revijo BIOBRAZDA - za ekološko vrtnarjenje in domačo samooskrbo, kjer boste lahko kar iz domačega naslonjača našli obilo še vedno aktualnih preverjenih nasvetov.


Online revija Biobrazda za sonaravno vrtnarjenje in domači samooskrbo (Letnik 5, številka 21)            

Obvezno branje:

  • Vzgoja domačih sadik (navodila od A do Ž)
  • Vrtnarimo z Mišo Pušenjak     
  • Intervju:Jerneja Jošar
  • Zero waste

Četrtek je dan za kavico in Biobrazdo!

        


Vabimo vas v našo proizvodno trgovinico Biobrazda - Dragomer.
VSAK ČETRTEK vam na proizvodne cene nudimo še dodatni 10% popust na proizvode:


Obiščite nas!    

Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh